verkeers-luchtkwaliteit.jpg

Emissies van voertuigen blijven een hoge bijdrage geven aan de luchtvervuiling in steden over de hele wereld. De verwachting is dat er in 2020, wereldwijd 2 miljard voertuigen zijn. Hierdoor is het begrijpen van de impact op de luchtkwaliteit en de gezondheid van de met van fundamenteel belang voor toekomstige stedelijke planningen en ontwikkelingen.

Luchtkwaliteit metingen langs de weg

Om de uitstoot van luchtverontreinigingen langs wegen en snelwegen te verminderen moet er eerst in kaart gebracht worden wat de uitstoot is van het verkeer op diverse locaties. Het installeren van luchtkwaliteit meetstations op basis van gas analyzer technologie is een mogelijkheid, maar de kosten en omvang beperkt het aantal meetlocaties. Bovendien loggen deze meet stations met intervallen van 30 of 60 minuten, wat vaak niet voldoende is om een goede indruk te krijgen van de uitstoot.

Alternatief langs de weg meetnetwerken

Aeroqual legt de nadruk op compact en kosteneffectief, hierdoor is het mogelijk met een meetnetwerk doelgericht en accuraat te meten langs de weg. Het meten rond tunnels, het controleren van 'hotspots' op NO2 of lange termijn monitoring langs wegen en snelwegen, de monitoren zijn doelgericht in te richten met sensoren waardoor ze voor meerdere toepassingen inzetbaar zijn.

Met real-time metingen op meerdere locaties (intervallen van één minuut) is er een betrouwbaar beeld van de uitstoot en pieken in het verkeer. Daarnaast is het ook mogelijk om omgevingsparameters, zoals wind -snelheid en -richting, geluid en luchtvochtigheid, te meten.

Heeft u een vraag?

Dust sentry Sales

Heeft u een vraag of bent u geïnteresseerd in de mogelijkheden? Onze sales engineers staan voor u klaar!

Gebruik ons contact formulier of bel +31 70 413 07 50

Heeft u een vraag?

Heeft u een vraag of bent u geïnteresseerd in de mogelijkheden? Onze sales engineers staan voor u klaar!

Gebruik ons contact formulier of bel +31 70 413 07 50

Dust sentry Sales