stedelijke-luchtkwaliteit-meten.png

Stedelijke luchtkwaliteit meten

De vraag naar alternatieve en kostenefficiënte "referentie" luchtkwaliteit monitoring systemen bij organisaties die verantwoordelijk zijn voor het verbeteren, uitbreiden of het bouwen van stedelijke meet netten neemt wereldwijd sterk toe. Door de hoge kosten van huidige, traditionele monitoren die worden gebruikt om de stedelijke luchtkwaliteit te meten.

Traditionele meetstations maken een aantal zeer nauwkeurige metingen op een handvol vaste locaties in de stad. Echter zijn deze meetstations duur, groot en energieverslindend waardoor het lokaliseren en verplaatsen lastig is. Dit resulteert in een gebrek aan ruimtelijke resolutie in de luchtkwaliteitsgegevens die vervolgens gecompenseerd moeten worden door modellering.

Compact meetstations

De sensor-based technologie maakt de compacte luchtkwaliteit meetstations ter grootte van
een kleine koffer (AQM 65). Deze monitoren zijn goedkoper, licht genoeg om door één persoon gedragen te worden en lager in stroomverbruik. Door het kalibreren en kruisverwijzen is de integriteit van de luchtkwaliteit gegevens verzekerd. Daarnaast kunnen de monitoren worden uitgebreid volgens klant specifieke eisen met diverse sensoren en milieu-parameter accessoires voor bijvoorbeeld wind, temperatuur en geluid.

De AQM 65 monitoren kunnen worden ingezet ter vervanging, controle of toevoeging van huidige luchtkwaliteit netwerken. Ook voor kort termijn gebruik bij bijvoorbeeld klachten van het publiek of om gebieden te lokaliseren voor toekomstige meetstations zijn de AQM 65 monitoren een goede oplossing.

Real time luchtkwaliteit gegevens

De monitoren van Dust Sentry zijn voorzien van een real time data logging. De gegevens worden direct opgeslagen op een online platform waar alle gegevens met een interval van 1 minuut overzichtelijk (beveiligd) worden weergegeven aan de gebruiker via PC, Tablet of Telefoon. Mocht de verbinding met een monitor uitvallen dan worden de gegevens op een on-board data opslag geplaatst met ruimte voor meer dan 15 jaar meetgegevens.

Heeft u een vraag?

Dust sentry Sales

Heeft u een vraag of bent u geïnteresseerd in de mogelijkheden? Onze sales engineers staan voor u klaar!

Gebruik ons contact formulier of bel +31 70 413 07 50

Heeft u een vraag?

Heeft u een vraag of bent u geïnteresseerd in de mogelijkheden? Onze sales engineers staan voor u klaar!

Gebruik ons contact formulier of bel +31 70 413 07 50

Dust sentry Sales