ypf-fenceline-monitoren.jpg

Petrochemische industrie

In de hele wereld heeft de petrochemische industrie zwaar geïnvesteerd in het gebruik van geïntegreerd apparatuur voor de bestrijding van lucht verontreiniging in zowel de upstream als downstream industrieën. Ondanks het bestrijdingsapparatuur kunnen en blijven emissies altijd bestaan. Om dit goed te controleren worden er monitoren ingezet langs de rand (fenceline) van bedrijven terreinen om de oorzaak van een overschrijding snel te onderzoeken, de herkomst van luchtvervuiling te traceren en om nabijgelegen gemeenschappen te informeren.

Fenceline controle

aqm65-monitor-fenceline-controle.jpgDe enige manier om nauwkeurig de effectiviteit van de bestrijding van verontreiniging te meten is door de emissies aan de rand (of fenceline) te monitoren. Talrijke studies tonen de voordelen, voor zowel de industrie als de nabijgelegen gemeenschap, aan van het permanent real-time perimeter controleren en monitoren zoals:

  • Het verstrekken van een onafhankelijk referentiepunt voor impact op de omgevingslucht
  • De mogelijkheid voor een industrie om direct te reageren op een gebeurtenis of overschrijding voordat het een probleem wordt.
  • Het optimaliseren van de controle en bestrijding van verontreiniging praktijken binnen de faciliteit
  • Inventarisatie van CO2 en andere broeikasgassen

Ondanks de voordelen hebben een aantal petrochemische installaties een toegewijde fenceline bewakingscapaciteit waarbij de kosten van een lucht meetstation een van de voornaamste reden is dat de investering niet opweegt met de voordelen.

Een goed fenceline netwerk rondom een faciliteit moet minstens uit drie meet stations bestaan, waarbij één traditionele continue lucht meetstation rond de US $250.000 kost.

Alternatieve Fenceline monitor

De AQM 65 monitoren zijn een goed alternatief vergeleken met traditionele lucht meetstations. De bekende voordelen van fenceline controle blijven behouden en zijn daarnaast ook economisch levensvatbaar voor de industrieën. De monitoren zijn compact, licht van gewicht en volgens klant specifieke eisen in te richten met diverse sensoren. De fenceline monitoren kunnen tot 20 verschillende gemeenschappelijke lucht verontreinigende stoffen en meteorologische parameters continue meten zoals:

De monitoren worden standaard geleverd met een online beveiligd platform (cloud) waar een of meerdere monitoren op aangesloten kunnen worden. Het platform is gebruiksvriendelijk ingericht waar meetgegevens ingezien en gedownload kunnen worden, alarmen bij overschrijdingen ingesteld kunnen worden en de status van monitoren wordt weergegeven.

Heeft u een vraag?

Heeft u een vraag of bent u geïnteresseerd in de mogelijkheden? Onze sales engineers staan voor u klaar!

Gebruik ons contact formulier of bel +31 70 413 07 50

Dust sentry Sales

Heeft u een vraag?

Dust sentry Sales

Heeft u een vraag of bent u geïnteresseerd in de mogelijkheden? Onze sales engineers staan voor u klaar!

Gebruik ons contact formulier of bel +31 70 413 07 50