ozon-voedselveiligheid-meten.jpg

Gebruik van ozon in de voedselopslag

ozon-gebruik-voedingsmiddelen.jpg Ozon wordt gebruikt om de houdbaarheid van voedsel te verlengen en om het verval of rijping te controleren. Ozon generende systemen worden gebruikt als veilige ontsmettings methode in de voedsel opslag. De ozon systemen genereren een lage concentratie ozon gas. Ozon doodt de lucht en micro-organismes, schakelt het sporulatie proces uit en neemt het ethyleen weg dat geproduceerd wordt door het rijpen van voedsel. Te veel gebruik van ozon kan er voor zorgen dat de smaak, textuur en geur van verse producten vergaat, terwijl te weinig gebruik van ozon het proces te weinig tegengaat waardoor voedsel beschimmeld.

Ozon meten in de voedselopslag

Een vaste ozon monitor die de ozongeneratoren controleerd is daarom van belang in de voedselopslag. De ozon monitoren meten nauwkeurig de hoeveelheid ozon en kunnen de generatoren aansturen om meer of juist minder ozon te genereren. Daarnaast kunnen handheld monitoren nuttig zijn ter controle ter plaatse, het verifiëren van de vaste monitoren, controleren van ongedekte en algemene ruimtes voor de algemene gezondheid en veiligheid. Een ozon monitor vlakbij de generator wordt aanbevolen als beveiliging om de generator af te sluiten bij bijvoorbeeld lekkages.

Ozon monitoren voor voedselopslag toepassingen

De ozon monitoren zijn erkend voor de hoge meet nauwkeurigheid, betaalbaarheid en gebruiksvriendelijkheid. Ons assortiment ozon monitoren bevat vast gemonteerde en handheld draagbare monitoren. Alle monitoren zijn compatibel met meerdere sensoren om zowel ozon als een reeks andere gassen (o.a. CO, CO2, VOS en SO2) te meten zonder herkalibratie. De monitoren kunnen eventueel extern apparatuur aansturen, alarmeren bij overschrijdingen of op afstand te bemonsteren via een geïntegreerde pomp.

Heeft u een vraag?

Dust sentry Sales

Heeft u een vraag of bent u geïnteresseerd in de mogelijkheden? Onze sales engineers staan voor u klaar!

Gebruik ons contact formulier of bel +31 70 413 07 50

Heeft u een vraag?

Heeft u een vraag of bent u geïnteresseerd in de mogelijkheden? Onze sales engineers staan voor u klaar!

Gebruik ons contact formulier of bel +31 70 413 07 50

Dust sentry Sales