industriele-luchtkwaliteit-meten.jpg

Industriële luchtvervuiling meten

industriele-fenceline-metingen.jpgDe mijnbouw, energie, petrochemie, de bouw en de bulk industrieën staan onder een toenemende druk om hun impact luchtverontreiniging op de omgeving te beperken. Echter kan het controleren van de luchtvervuiling moeilijk en duur zijn, industriële installaties worden vaak geclusterd en geplaatst bij drukke wegen.

Wanneer er een luchtvervuiling overschrijding ontstaat, wordt de schuld vaak aan de nabij gelegen industrie gegeven in plaats van op een andere mogelijke factor, of wanneer meerdere industrieën bij elkaar staan, de verkeerde faciliteit de schuld krijgt. Industriële bedrijven kunnen een beroep doen op het lokale luchtkwaliteit meetnet (als deze er is) of investeren in hun eigen apparatuur (fenceline monitoring). Echter zijn omgevingsluchtkwaliteit monitoren zijn voor de meeste bedrijven onbetaalbaar.

Alternatief voor industriële luchtkwaliteit systemen

De AQM 65 is een sterk alternatief voor de traditionele luchtkwaliteit systemen. Deze monitor is klantspecifiek in te richten en kan 10 - 20 verschillende verontreinigende gassen, deeltjes en omgevingsparameters continue (real-time) meten. De monitor is eenvoudig in onderhoud, online wordt een log bijgehouden met de status van de monitor met eventuele alarm functie bij problemen. Compact en licht genoeg om snel op locatie te installeren en te verplaatsen wanneer nodig. Door kalibratie en kruisverwijzingen van analyzers is de betrouwbaarheid van de meet gegevens verzekerd.

Draagbare industriële monitoren

Voor korte termijn luchtkwaliteit onderzoeken op hot-spots zijn er draagbare monitoren beschikbaar. Inzetbaar om meerdere gassen op locatie te meten door een plug-and-play systeem van sensoren op de monitor. Eenvoudig loskoppelen en een nieuwe sensor plaatsen zonder configuratie wordt er direct verder gemeten. Ook is het mogelijk om de draagbare monitoren op langer termijn in te zetten met een industriële behuizing of om op afstand (14 meter) te meten wanneer de gebruiker niet op de meet locatie aanwezig wil of mag zijn.

Heeft u een vraag?

Dust sentry Sales

Heeft u een vraag of bent u geïnteresseerd in de mogelijkheden? Onze sales engineers staan voor u klaar!

Gebruik ons contact formulier of bel +31 70 413 07 50

Heeft u een vraag?

Heeft u een vraag of bent u geïnteresseerd in de mogelijkheden? Onze sales engineers staan voor u klaar!

Gebruik ons contact formulier of bel +31 70 413 07 50

Dust sentry Sales