h2s-meten-buitenlucht.png

De concentraties Waterstofsulfide (H2S) zijn over het algemeen heel laag in de buitenlucht. Af en toe zijn de concentraties, vaak in combinatie met Zwaveldioxide (SO2), hoger. De oorzaak hiervan is meestal de lokale industrie. Wanneer een hoge meting wordt geconstateerd is het belangrijk aan te kunnen tonen waar de oorzaak vandaan komt of dat de hoge concentratie H2S niet door uw industrie is geproduceerd.

Wat is H2S?

h2s-waterstofsulfide.pngH2S (ook wel zwavelwaterstof genoemd) is een veel voorkomend kleurloze gas dat bij lage concentraties (0,1 ppm) al waarneembaar is door de geur. Deze geur is wordt vaak vergeleken met rotte eieren, bij hogere concentraties (ca. 100ppm) is deze geur niet meer waarneembaar omdat het zenuwstelsel wordt uitgeschakelt. H2S is zwaarder dan lucht waardoor het makkelijk in besloten ruimte blijft hangen zoals rioleringen, scheepsruimtes, pompgemalen, etc. Daarnaast is H2S zeer giftig bij hogere concentraties, afhankelijk van de concentratie (ppm) en de duur van blootstelling aan het gas.

H2S buitenlucht toepassingen

De H2S sensor in de AQM 65 monitoren is, in tegen stelling to de handheld monitoren, bedoelt voor het meten van H2S in de buitenlucht. Typische applicaties voor deze module zijn onder andere:

  • Afvalwaterzuiveringsinstallatie controle
  • Stortplaats monitoring
  • Geothermische elektrischiteitscentrale perimeter monitoring
  • Het monitoren van vervuiling hotspots
  • Het onderzoeken van de luchtkwaliteit
  • Milieueffectrapportages (MER)

Waterstofsulfide analysator module (0-10PPM)

h2s-module-voor-aqm65.pngDe H2S-module is een sensor dat continu verontreinigende gassen analyseert in de buitenlucht. (Deze module is bedoeld voor gebruik in een AQM 65 luchtkwaliteit monitor).

De waterstofsulfide-analysator module omvat de nieuwste generatie elektrochemische cellen met nano-katalysator gecoate elektrodes die een hogere gevoeligheid bieden. Het laagste detectielimiet wordt bereikt door; een speciale signaalverwerking, het toevoegen van een nul cyclus scrubber en door de AQM 65 behuizing op een constante temperatuur te behouden.

Net als een traditionele monitor met behulp van UV-fluorescentie, kan de H2S sensor module gekalibreerd worden met behulp van standaard kalibratie-apparatuur en gassen. Dit zorgt voor een directe herleidbaarheid naar USEPA (40 CFR Part 53) en EU (2008/50/EG) gecertificeerd gelijkwaardige methode instrumenten.

Heeft u een vraag?

Dust sentry Sales

Heeft u een vraag of bent u geïnteresseerd in de mogelijkheden? Onze sales engineers staan voor u klaar!

Gebruik ons contact formulier of bel +31 70 413 07 50

Heeft u een vraag?

Heeft u een vraag of bent u geïnteresseerd in de mogelijkheden? Onze sales engineers staan voor u klaar!

Gebruik ons contact formulier of bel +31 70 413 07 50

Dust sentry Sales