U.S. EPA en Aeroqual

 

De U.S. EPA en Aeroqual tekenen een coöperatieve onderzoeks- en ontwikkelingsovereenkomst om goedkope luchtsensortechnologie te bevorderen.

 

Een vijfjarige overeenkomst combineert de luchtmonitoringsinfrastructuur en de meetexpertise van de U.S. EPA met Aeroqual's technologie en praktijkervaring.

Auckland, Nieuw-Zeeland - Aeroqual, marktleider op het gebied van innovatie voor luchtmonitoring, en het Environmental Protection Agency van de Verenigde Staten (U.S. EPA), hebben een vijfjarige Coöperatieve Onderzoeks- en Ontwikkelingsovereenkomst (CRADA) ondertekend om goedkope luchtsensortechnologie te bevorderen.

In de afgelopen jaren heeft een enorme toename van het publieke bewustzijn in combinatie met snelle technologische verbeteringen geleid tot de vraag naar meer informatie over de luchtkwaliteit - gelokaliseerde, real-time informatie die relevanter is voor waar mensen wonen, werken en spelen. Fabrikanten hebben op de vraag gereageerd door sensoren met lagere kosten te produceren die in grotere aantallen kunnen worden ingezet door mensen zonder eerdere ervaring met luchtmonitoring. De prestaties van deze apparaten zijn echter variabel en er bestaan ​​nog geen normen voor het gebruik ervan.

De U.S. EPA ziet een mogelijkheid om deze apparaten beter te begrijpen en hun toepassingen te verkennen op manieren die een aanvulling kunnen vormen op het bestaande netwerk voor luchtmonitoring en voldoen aan de eisen van vele belanghebbenden. Deze CRADA met Aeroqual is een manier waarop de U.S. EPA hoopt dat doel te bereiken. De U.S. EPA zal haar uitgebreide infrastructuur voor luchtmonitoring en vermogen van luchtvervuilingsmetingen aan het project bijdragen.

Dr. Rachelle Duvall van U.S. EPA’s Bureau voor Onderzoek en Ontwikkeling zegt: " U.S. EPA kijkt uit naar de samenwerking met Aeroqual om de kennis van luchtsensortechnologieën te verbeteren, toepassingen te verkennen en de uitdagingen van deze apparaten, zoals kalibratie en prestaties gedurende lange tijd beter te begrijpen.”

U.S. EPA en Aeroqual Crada

Aeroqual is al bijna twee decennia pionier in het gebruik van goedkopere luchtmonitoringtechnologie, ten behoeve van mens en maatschappij, op een manier die technisch robuust is. Met meer dan 10.000 instrumenten in het veld – van in het regenwoud van de Amazone tot in de straten van New York tot in de Arabische woestijn - hebben ze een aanzienlijke expertise opgebouwd in het nemen van kwaliteitsmetingen met behulp van sensoren in een breed scala van omgevingsomstandigheden.

Aeroquals CTO Dr. Geoff Henshaw zegt: "Deze overeenkomst is een erkenning van de grote kansen en de grote uitdagingen die voor ons liggen als we werken aan het vergroten van de relevantie van luchtkwaliteitsinformatie voor individuen en hun gemeenschappen."

Na lang te hebben geprezen voor een 'measurement first'-benadering voor een betere monitoring van de luchtkwaliteit, meent Henshaw dat de CRADA deze aanpak zal bevorderen. "Door de U.S. EPA-samenwerking kunnen we dieper en sneller gaan en dingen op een veel grotere schaal doen."

Met het CRADA-project kunnen Aeroqual en de U.S. EPA samenwerken op de volgende gebieden:

  • Verbetering van de prestaties van de sensor op lange termijn.
  • Optimalisatie van fabrieks- en veldkalibratietechnieken.
  • Ontwikkeling van nieuwe meetmogelijkheden, bijvoorbeeld vluchtige organische verbindingen.
  • Onderzoek van nieuwe applicaties.

De eerste van vele projecten start begin 2018. De U.S. EPA en Aeroqual verwachten wetenschappelijke artikelen en presentaties te produceren die hun bevindingen samenvatten. Deze samenwerking moet de sensortechnologie vooruit helpen, ten bate van sensormakers zoals Aeroqual en anderen in de branche.

Als u wilt weten wat dit voor u, de sector of de samenleving als geheel betekent, neemt u dan alstublieft contact met ons op. We zijn altijd blij om van u te horen.

Help ons om het nieuws te delen door te liken of commentaar te geven op uw favoriete sociale mediaplatform!

 

 
 
 
 
 

Heeft u een vraag?

Heeft u een vraag of bent u geïnteresseerd in de mogelijkheden? Onze sales engineers staan voor u klaar!


Gebruik ons contact formulier of bel +31 70 413 07 50

Johan Lopik