Jaarlijks sterven meer dan 6000 mensen aan de gevolgen van luchtvervuiling door fijn stof. Ook de gezondheid van mensen wordt bedreigt. De industrie en het verkeer zijn de belangrijkste boosdoeners.

Niet alleen mensen op hoge leeftijd maar ook jongeren hebben een verhoogde kans op sterfte door fijn stof en stikstofdioxide. Dit blijkt uit onderzoek van het RIVM en de Universiteit Utrecht, waarbij met een nieuwe onderzoeksmethode gegevens van zeven miljoen Nederlanders zijn geanalyseerd. De onderzoekers keken naar verbanden tussen sterfte en gegevens over de luchtkwaliteit op het woonadres. Dit onderzoek bewijst dat ook stikstofdioxide invloed heeft op de op de totale sterfte en de sterfte door luchtwegaandoeningen en longkanker in Nederland.

Fijn stof meten bij u in de buurt of bij uw bedrijf? De Dust Sentry is een gecertificeerd stofmetingen systeem dat kan worden uitgebreid om lawaai, wind, weer te meten - het leveren van waarschuwingen en gegevens real-time data via een web-based data-acquisitiesysteem.

Bekijk hier de applicaties.


6000-doden-door-fijnstof.jpg