We zijn erg trots aan te kondigen dat de luchtkwaliteittechnologie van Aeroqual de belangrijkste prijs op de NZ Hi-Tech Awards 2016 heeft gewonnen! De AQM 65 compacte luchtkwaliteitmonitor is het hoogst geëindigd in de categorie 'meest innovatieve Hi-Tech Hardware Solution'.

AQM 65 NZ Hi-Tech Award

De buitenluchtkwaliteit is nog te slecht voor een meerderheid van de mensen op aarde. Een recent onderzoek van het Wereldgezondheidsorganisatie toont aan dat luchtvervuiling een grotere impact heeft op de gezondheid dan eerder werd gedacht. Om goede beslissingen en onderzoeken te verrichten is het belangrijk dat luchtkwaliteit goed in kaart wordt gebracht. Met traditionele meetapparatuur is dit vaak niet haalbaar door de grootte en complexiteit van het systeem en de hoge kosten.

De AQM 65 biedt een oplossing hierin dankzij de compactheid van het apparaat, de gebruiksvriendelijkheid en toegankelijkheid, de nauwkeurige meetgegevens en de lage kosten. Hierdoor is het betrouwbaar meten van de luchtkwaliteit mogelijk voor bedrijven, overheden, industrieën, milieu-consultants en onderzoekorganisaties.

Waarom is de AQM 65 innovatief?

Meest opvallend, de AQM 65 monitor is een volledig geïntegreerde luchtkwaliteitmonitor in een kast ter grootte van een koffer.

In plaats van gebruik te maken van conventionele analyzers is de producent van Aeroqual gespecialiseerd in het omvormen van economisch voordelige sensoren om hoge kwaliteit metingen te maken in de zwaarste omgevingen. De meeste ‘off-the-shelf’-sensoren zijn niet geschikt voor hoge kwaliteit metingen. Aeroqual heeft honderden sensoren getoetst aan veeleisende criteria om hun doel te bereiken. Daarnaast maken ze ook hun eigen sensoren voor speciale gassen, zoals ozon en stikstofdioxide, omdat er geen geschikte sensoren zijn die voldoen aan de veeleisende criteria van de AQM 65-toepassing.

Unieke features van de AQM 65 zijn:

  • Geïsoleerde en geconditioneerde behuizing
  • Nauwkeurige metingen
  • Geïntegreerde kalibratiemogelijkheid
  • Controle van temperatuur in de monitor
  • Permanent en mobiel inzetbaar
  • Online platform voor meetgegevens en monitorstatus
  • Compact en lichtgewicht
  • Sensoren worden beschermd tegen storende gassen.

 

 

Heeft u een vraag?

Heeft u een vraag of bent u geïnteresseerd in de mogelijkheden? Onze sales engineers staan voor u klaar!


Gebruik ons contact formulier of bel +31 70 413 07 50

Johan Lopik