Ga direct naar: AQM 65  |  Draagbare gas monitoren  |  Fijnstof monitoren

Algemeen

Waarom staat er 'Teesing' bovenin de pagina?
www.dustsentry.nl is onderdeel van Teesing BV.

Ik wil graag een email sturen, welk emailadres moet ik gebruiken?
Het emailadres voor algemene vragen is: customercare@teesing.nl

Hoe kan ik jullie telefonisch bereiken?
Ons algemene telefoonnummer is 070 413 07 00.

Op welk tijdstip zijn jullie telefonisch te bereiken?
Wij zijn bereikbaar op werkdagen maandag t/m donderdag tussen 8.30 – 17.00 uur, op vrijdag sluit ons kantoor om 16:00.

Uw vraag staat hierboven niet vermeld?
Stuur een email naar customercare@teesing.nl en wij zullen deze alsnog beantwoorden.

Producten

Waar kan ik algemene product informatie vinden?
Op de pagina 'producten' kunt u onze product informatie vinden.

Waar kan ik PDF’s van de producten vinden?
PDF's kunt u downloaden op de product pagina's, onder het tabje downloads.

Hoe weet ik welke monitor geschikt is voor mijn applicatie?
Op de product pagina's vindt u per product de specificaties. Onze Sales Engineers kunnen u adviseren in het maken van de juiste keuze in uw toepassing.


Geïntegreerde luchtkwaliteit monitoren (AQM 65)

Hoe weet ik of mijn AQM 65 monitor goed is ingesteld?
Volg altijd de bijgeleverde handleiding van de AQM 65 met betrekking tot service-intercallen en het uitvoeren van regelmatige kalibraties volgens de behoeften van uw toepassing.

Wat is het verschil tussen een nul- en spankalibratie?

  • Een nul-kalibratie stelt de basislijn tot nul. Het gaat om het leveren van een gecontroleerde stroom van nul lucht naar uw AQM 65 en het aanpassen van de instellingen, zodat het instrument leest op of nabij nul waardes.
  • Een spankalibratie zorgt ervoor dat het instrument nauwkeurig een gekende concentratie of doel gas leest. Het is noodzakelijk om zowel een nul- en spankalibratie uit te voeren in de juiste volgorde om de AQM 65 volledig te kalibreren.

Hoe voer ik een kalibratie uit?
Een gecontroleerde stroom 'nul lucht' afkomstig van een bijgeleverde koolstof scrubber wordt via de inlaat naar de sensoren van de AQM 65 geleidt. Online middels de bijgeleverde software wordt de nullijn gecontroleerd en indien nodig gecorrigeerd.

Kalibratie middels kalibratiegas afkomstig van gecertificeerde, gerenommeerde leverancier, zowel de AirCal 1000 of geïntegreerde AirCal 8000 zijn hiervoor gecertificeerd. Online, middels de bijgeleverde software, worden de waardes gecontroleerd en indien nodig gecorrigeerd. 

Voor uitgebreide instructies voor het span kalibreren van uw AQM 65 raadpleegt u de gebruikershandleiding.

Welke gassen moet ik span kaliberen?
Klik hier voor een tabel waarin de aanbevelingen worden vermeld.

Waar kan ik gecertificeerde kalibratiegassen krijgen?
Gecertificeerd kalibratiegas kan worden verkregen van de internationale aanbieders zoals Air Liquide, Calgaz, Westfalen en Linde.

Hoe vaak moet ik een AQM 65 kaliberen?
Wij raden kalibratie van de AQM 65:

  • Bij de eerste installatie
  • Periodiek (sensor afhankelijk)
  • Na eventuele service die het kalibreren van invloed kunnen zijn
  • Wanneer er langdurige onderbreking in werking
  • Na de verplaatsing

Een hogere frequentie van periodieke kalibratie en nulmeting komt de meet nauwkeurigheid ten goede. Door de geïntegreerde online kalibratie zijn de kosten hiervan zeer geringe. Zeker in vergelijking met traditionele luchtkwaliteit meetinstrumenten, waar onsite gekalibreerd dient te worden.
Onze Sales Engineers kunnen voor uw toepassing het juiste advies aanbieden

Wat is het verschil tussen het veld en de online kalibratie?

Voordelen van online kalibratie
De AQM 65 monitor wordt (optioneel) geleverd met een geïntegreerde kalibratie waarmee u online vanaf uw desktop de AQM 65 monitor kan kalibreren. het voordeel hiervan is dat er geen technicus on-site bij de monitor aanwezig hoeft te zijn.

Bij traditionele monitoren wordt een kalibratie uitgevoerd in het veld door een erkend technicus op het terrein en is de beste manier om de juistheid van uw instrument te garanderen. Dit is bijzonder kostbaar omdat dit door goed opgeleide technici dient te gebeuren. 

Moet ik wind en weer sensoren kalibreren?
Ja. Alle sensoren worden geleverd met een fabriekskalibratie. Het is niet noodzakelijk om een kalibratie uit te voeren bij ontvangst van het instrument. De werkwijze en de frequentie van de kalibratie kan worden gevonden in de desbetreffende gebruikershandleiding die samen met de AQM 65 geleverd.

Wat moet ik doen als ik denk dat de sensor-module niet correct reageerd tijdens de kalibratie?
Wij raden aan eerst te controleren op lekkages zoals beschrijven in de handleiding. Indien er geen reactie plaats vindt kan er een probleem zijn met de gas module, wij raden aan dan contact op te nemen met uw contact persoon bij Dust Sentry.


Draagbare gas monitoren

Wat moet ik kalibreren, de monitor of de sensor?
Het unieke systeem van uitwisselbare sensorkoppen betekent dat ze kunnen worden gekalibreerd onafhankelijk van de monitor.

Hoe weet ik of mijn sensor wordt nauwkeurig leest?
Alle sensoren worden geleverd met een fabriek calibratie certificaat. Na verloop van tijd moet de sensor opnieuw worden gekalibreerd om ervoor te zorgen dat de meet nauwkeurigheid optimaal blijft. De tijd tot kalibratie is afhankelijk van het gebruik en de toepassing, onze Sales Engineers kunnen u hierin adviseren.

Wat is een bump-test doen?
Een bump-test impliceert typische korte blootstelling van de sensor aan een bekende hoeveelheid gas om na te gaan of de exacte waardes worden gemeten waaraan de sensor wordt blootgesteld.

Kan ik ozon sensoren kalibreren?
Er is een belangrijk verschil tussen ozon en andere soorten gassen. Ozon kan niet worden opgeslagen in flessen. Ozon wordt gegenereerd met een een ozongenerator. Een nul-kalibratie kan worden gedaan met behulp van een zero lucht fles, maar voor een spankalibratie moet je in staat om ozon te genereren. Wanneer u niet over een ozon generator beschikt raden we aan deze op te sturen naar Aeroqual of Dust Sentry voor het kalibreren.

Hoe kan ik gas sensoren kalibreren?
Klik hier, voor een duidelijke uitleg over het kalibreren van uw gas sensor.

Wat is de gemiddelde levenstijd van een sensor?
Dit is geheel afhankelijk van het type sensor en de applicatie waarin deze wordt gebruikt. Als richtlijn is de levensduur gemiddeld 2 jaar.

Hoe ziet een Sensor fabriek kalibratie certificaat er uit?
Elke sensor wordt geleverd met een certificaat, klik hier voor een visuele uitleg van de inhoud.


Fijnstof monitoren

Hoe weet ik zeker dat mijn fijnstof monitor goed meet?
De beste manier om zekerheid te hebben in uw meetgegevens is om regelmatige testen uit te voeren zoals nul kalibraties, flow testen, lek testen en het vervangen van de filters. Bekijk de Dust sentry gebruikshandleiding voor een uitgebreide uitleg.

Hoe voer ik een nul-kalibratie uit met mijn fijnstof monitor?
Om een nul-kalibratie uit te voeren voor uw fijnstof monitor kunt u een koolstof filter op de inlaat plaatsen en de meetinstelling op nul te zetten via het online platform. Een nul kalibratie duurt slechts een paar minuten. Bekijk de gebruikshandleiding voor meer informatie.

Wat is de fiber span en hoe vaak moet ik het gebruiken?
De fiber span wordt gebruikt om de laser en detector te testen. Een fiber span procedure duurt ongeveer 5 minuten en moet eenmaal per maand worden uitgevoerd.

Wat staat er in het fabriek kalibratie certificaat?
Klik hier voor een visueel voorbeeld en uitleg over het certificaat